company Vulcan Distributor


Distributør i Danmark

☎  +45 237 474 68

Vulcan anti-kalk system

Vulcan teknologien


Hvordan virker elektronisk kalkbeskyttelse?


vulcan technology

Vulcan er en miljøvenlig vandbehandlingsløsning - det virker uden tilsætning af salt eller kemikalier. Vulcan virker ved at ændre de fysiske egenskaber af kalkkrystaller. Denne behandling fjerner kalkens klæbende effekt. Vulcan er placeret udenfor vandrør og behøver ikke at komme i direkte kontakt med vand for at fungere.

Vulcans elektroniske mikrochip styrer det elektroniske system og genererer Vulcan-Impulse-Technology. Disse elektroniske impulser sendes via to impulsbånd, som er svøbt omkring røret. Disse to bånd interagerer for at skabe et elektronisk felt, som ændrer de flydende kalkkrystaller i vandet.
 before and after using Vulcan
Et rørsystem før og efter brug af Vulcanvulcan effect before and after
Et køletårn før og efter brug af Vulcan
     
vulcan anti-kalk system
vulcan anti-kalk system
     

Kalk forårsager store problemer

Kalkaflejringer inde i rør, på varmeelementer eller på dyre maskiner skaber mange problemer:
  • Det blokerer rørsystemer
  • Det sløver overflader
  • Det forårsager mekanisk funktionsfejl
  • Det hæver dine varmeudgifter
  • Kalkproblemer kræver dyr rengøring
  • Rustophobning korroderer dine rør
Jo længere tid du ignorerer dine kalkproblemer, jo mere skade vil kalken forårsage på dit system. Dette kan føre til en udskiftning af rørsystem og nyt udstyr.
 

scale problems


scale problem
     
vulcan anti-kalk system
vulcan anti-kalk system
     

Hvordan kan Vulcan løse disse problemer?


1. Vulcan forhindrer kalkaflejring i rør og apparater

Uden Vulcan- Impulse-Technology vandbehandling, kan kalkpartikler hurtigt ophobes og resultere i hårde aflejringer i dine rør og apparater. Vores patenterede teknologi ændrer strukturen af calcium og magnesium gennem en proces kaldet elektroforese. Krystallerne bliver til rørlignende strukturer, hvilket gør dem glatte og fjerner deres klæbrighed. Kalken bliver derefter til fint pulver, som let kan skylles væk. Vulcan stopper også nye aflejringer i at opstå. Nu flere der opstår af disse krystaller, desto større bliver fordelene ved at have et kalkforebyggelses-system.
 


Vulcan Technology against scale
     
Vulcan vandbehandling skaber mono-krystaller.
Når disse mono-krystaller bliver skabt, fortsætter de med at vokse så længe som muligt i rørsystemet. Jo længere krystallen er – desto længere tager det for dem at bryde fra hinanden. Mono-krystallerne vokser hurtigst i varmt vand og holder derfor længere. Derfor virker Vulcan i ca. to dage i koldt vand og op til syv dage i varmt vand.
 
Vulcan Technology
     
vulcan anti-kalk system    
     

2. Vulcan renser forsigtigt rørsystemet

To processer finder sted på samme tid, når hårdt vand ikke behandles:
a. Calcium-krystaller er ekstremt klæbende og skaber aflejringer ved at klistre sig til hinanden og til rørsystemet. Disse aflejringer er et biprodukt kendt som kulsyre (H2CO3).

b. Denne kulsyre nedbryder eksisterende kalkaflejringer – dette kaldes den ''naturlige opløsningsproces''. Over tid forekommer kalkaflejringerne meget hurtigere end den ''naturlige opløsningsproces'', hvilket er hvorfor der kommer mere kalk i rørene.

Vulcan Processes

Vulcan vandbehandlingen stopper den ''naturlige opløsningsproces'' og opbygningen af kalk. Mono-krystallerne mister deres klæbende egenskaber, og er derfor ikke længere i stand til at lave aflejringer i rørene. Nu er balancen blevet ændret, og kulsyren fjerner kalket hurtigere, end det dannes. Over tid vil kulsyren fortsætte med at opløse kalken, og aflejringerne vil blive fjernet fra røret.
 


Vulcan Technology
     
Opløst kalk fjerner også rust
Når der opstår kalkaflejringer, vil jernpartiklerne i vandet begynde at knytte sig til dette. Kalkaflejringen og jernpartiklerne flettes sammen og skaber røde aflejringer inde i rørene. Når Vulcan behandlingen fjerner kalken, fjernes rust også. Dette er en blid proces, og disse aflejringer bliver langsomt opløst i vandet og vaskes væk. Det er alle naturlige mineraler. Derfor er vandet stadig sikkert at drikke.
 
Vulcan against rust
     
Ved at fjerne kalkaflejringer, fjerner man også bakterier.
Bakterier opstår og grupperes omkring kalkaflejringer. Med Vulcan behandlingen fjernes kalkaflejringer og dermed også bakterierne.
  Vulcan against bacteria
     
vulcan anti-kalk system    
     

3. Vulcan forhindrer rustskader og perforering

Oxidation af jern og kobber opstår i alle metalrør, som kommer i kontakt med hårdt vand. Efter noget tid kan oxidationen begynde at ruste rørsystemet.

Vulcan impulsteknologien genererer en elektroforese-effekt og producerer et overtræk af metal-karbonat i røret. Alt efter rørets materiale kan det bestå af kobber-karbonat, jern-karbonat eller zink-karbonat, som dækker over alle skinnende metaloverflader. Dette lag beskytter dine rør fra aggressive stoffer, som kan forårsage korrosion.
 
Vulcan Protective Layer

Copyright: Christiani Wassertechnik GmbH (CWT) | Imprint